perjantai 2. tammikuuta 2015

SUKLAAHYYTELÖ KAKKU

Moi!

Tehtiin yhdessä Reetan kanssa isosiskolleni 15-vuotis syntymäpäivä kakku.
Kakuksi valitsin suklaahyytelö kakun, joka seuraavana päivänä koristeltiin sokerimassa koristeilla, sekä suklaakoristeilla.
Tehtiin kakku siis alusta loppuun aivan kahdestaan.




RESEPTI:

POHJA:
2 kananmunaa
3/4dl sokeria
2 1/2rkl vehnäjauhoja
1rkl perunajauhoja
1/2tl leivinjauhetta

TÄYTE:
200g taloussuklaata
2 kananmunaa
1/4dl sokeria
2dl vispikermaa
4 liivatelehteä
200g maustamatonta
tuorejuustoa
1dl sokeria
1tl vaniliinisokeria

KORISTELU OMAN MAUN MUKAAN.


VALMISTUS: (yli 60min)
Laita uuni kuumenemaan 200asteeseen

1. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka.
2. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe.
3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos vaahtoon
kevyesti sekoittaen, Kaada taikina vuokaan ja paista 12-13minuuttia.
4. Paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon, ja sulata. Voit myös
sulattaa vesihauteessa.
5. Erottele munista valkuaiset ja säästä keltuaiset. Vaahdota valkuaiset
sokerin (1/4dl) kanssa. Vaahdota kerma.
6. Laita liivatelehdet likoomaan runsaaseen kylmään veteen. Liuota
kiehuvaa vettä (1-2rkl)
7. Lisää suklaan joukkoon tuorejuusto, sokeri, vaniliinisokeri ja keltuaiset, 
Lisää seokseen liivate ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Nostele
kerma- ja valkuaisvaahdot joukkoon.
8. Kaada hyytelöseos vuokaan jäähtyneen kakkupohjan päälle. Anna hyytyä
jääkaapissa 4tuntia tai jos mahdollista niin yön yli.
9. Sitten kun kakku on hyytyny niin koristele oman maun mukaan.


Eikun leipomaan vaan! :-)



 Pohja 




 Valkuaisvaahto






 









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti